Як створити марокканські коржі з нуту всього за 4 легких етапи.
Сервіруйте коржі теплими, використовуючи їх як апетитну закуску або як основне блюдо. Джерело: Screenshot News Bytes
Марокканські плоскі хліби - це відома вегетаріанська страва, яка користується популярністю в Північній Африці та була адаптована до різних дієтичних вимог. Її цінують за насичений смак, поживну начинку з нуту та легкість приготування.
У цій статті OBOZ, UA розповість, як швидко приготувати марокканський делікатес на власній кухні.
Список інгредієнтів
Щоб приготувати коржі, вам будуть потрібні такі інгредієнти:
Також приготуйте спеції: одна чайна ложка кмину, коріандру, паприки та кориці, а ще півсклянки свіжої подрібненої кінзи і воду.
Приготуємо тісто.
У великій мисці змішайте дві чашки цільнозернового борошна з однією чайною ложкою розпушувача, по половині чайної ложки солі та цукру. Поступово додавайте воду, перемішуючи, поки не вийде м'яке тісто.
Замісити протягом приблизно 5 хвилин до отримання однорідної маси. Накрийте вологою серветкою і дайте постояти 30 хвилин.
Приготуємо фарш із нуту.
Поки тісто відпочиває, розігрійте 2 столові ложки оливкової олії в сковороді на середньому вогні. Додайте одну дрібно нарізану цибулину і два подрібнених зубчики часнику; обсмажте до золотистого кольору.
Покладіть туди варений нут, по одній чайній ложці меленого кмину, коріандру, паприки та кориці. Готуйте 5 хвилин.
У кінці процесу приготування введіть півсклянки дрібно нарізаної свіжої кінзи, ретельно перемішайте і зніміть з плити.
Випікаємо коржі.
Розігрійте духовку до температури 200 градусів за Цельсієм. Поділіть тісто на однакові шматочки та розкачайте їх у тонкі кола на поверхні, попередньо посипаній борошном.
Розмістіть невелику порцію начинки з нуту на одну частину кожного кружка, після чого складіть його навпіл, щоб закрити повністю; легенько притисніть, щоб зафіксувати краї. Потім викладіть їх на деко, вистелене пергаментом.
Останні штрихи
Випікайте коржі в заздалегідь розігрітій до 200 градусів Цельсія духовці протягом 15-20 хвилин. Слідкуйте, щоб вони набули золотисто-коричневого кольору з усіх боків.
Подавайте їх теплими, як апетитну закуску або основну страву. Вони прекрасно поєднуються з різноманітними гарнірами або соусами для занурення.
Нещодавно OBOZ.UA поділився рецептом приготування вегетаріанської лазаньї.