Поживна для мозку та знижує запалення: яку рибу варто вживати якомога частіше


Лосось багатий на високоякісний білок.

Якщо ваш щоденний раціон не забезпечує достатньої кількості білка, варто звернути на це увагу. Білок відіграє ключову роль у процесі схуднення, нарощуванні м'язової маси та прискоренні метаболізму.

Загалом варто отримувати приблизно від 20 до 30 г білків за один прийом їжі.

Крім того, значна кількість білка в лососі може сприяти тривалому відчуттю ситості.

Ще однією значною перевагою лосося є те, що ця смачна риба містить дуже високий рівень мікроелемента селену, який забезпечує близько 70% від рекомендованої добової норми в одній порції.

Серед інших переваг, що стосуються вашого серця та когнітивного здоров'я, селен важливий для належного функціонування щитовидної залози.

Дефіцит цього мінералу, можуть збільшити ризик гіпертиреозу - захворювання, викликаного надлишком гормонів щитовидної залози.

Цей вітамін є ключовим елементом для збереження здоров'я нервової системи та кров'яних клітин організму.

Коли у вас дефіцит В12, то ви можете відчувати слабкість, втрату ваги і навіть депресію. B12 потрібен, щоб запобігти мегалобластній анемії, проблемі крові, яка може призвести до млявості та виснаження.

Оскільки організм людини не здатен запасати власний вітамін B12, необхідно отримувати його з харчових продуктів або спеціальних добавок.

Щоденне рекомендована доза B12 становить 2,4 мікрограма.

Лосось (фото: Freepik)

Омега-3 жирні кислоти відіграють важливу роль у збереженні здоров'я серця. Рослинні джерела омега-3 (ALA) включають насіння льону, чіа та деякі види горіхів.

Проте, риба є найефективнішим джерелом найбільш біологічно доступних форм омега-3 жирних кислот EPA та DHA. Одним із найбагатших джерел цих кислот є лосось, що містить приблизно 2260 міліграмів омега-3.

Тривале запалення в організмі може викликати різноманітні проблеми зі здоров'ям, включаючи серцево-судинні захворювання, діабет та хронічний біль. На щастя, омега-3 жирні кислоти, що містяться в лососі та інших сортах жирної риби, асоціюються зі зниженням запальних процесів.

Жирна риба, наприклад, лосось, здатна позитивно впливати на здоров'я мозку і навіть сповільнювати вікове зниження когнітивних функцій.

Потужні поживні речовини в рибі, такі як вітамін D, вітамін B, магній і селен, можуть мати позитивний вплив на когнітивні функції.

Лосось отримує свій природний рожево-червоний колір завдяки хімічній сполуці під назвою астаксантин. Це природний пігмент, який також є антиоксидантом із великою користю для здоров'я.

Related posts