Як створити смачні котлети: що не радять додавати до м'ясного фаршу кухарі
Як досягти соковитості котлет і уникнути їхньої жорсткості?
Здавалося б, що може бути легкого у приготуванні котлет, адже тисячі українців займаються цим щодня. Досить лише приправити фарш, додати яйце, молоко та хліб. Але насправді все виявляється не так вже й просто.
Професійні кухарі не використовують молоко та яйця у фарші для котлет, і ось чому.
Чому молоко не використовують? Багато людей не знають, що молоко не витримує високих температур, особливо під час смаження. Протеїн, що міститься в молоці, при таких температурних режимах денатурує. Як наслідок, котлети стають жорсткими і менш смачними. У кінцевому підсумку, ніжні котлети втрачають свою м’якість і привабливість. Тому додавати молоко до рецепту не рекомендується.
Використання яєць у приготуванні котлет стає все більш проблематичним, оскільки цей інгредієнт відмінно утримує фарш разом, запобігаючи його розпаду. За це яйцям слід віддати належне. Проте, вони також можуть бути причиною того, що котлети набувають жорсткості.
Як же тоді "закріпити" фарш без використання яєць? Кулінари пропонують додати до фаршу невелику кількість білого хліба та манної крупи. Це допоможе запобігти розпаданню котлет, при цьому вони залишаться легкими та повітряними.