Яблучне джем, що розпливається в роті: простий рецепт ласощів на зимовий період.
Що потрібно для яблучного варення
Щоб створити яблучне варення, вам знадобляться такі інгредієнти:
Готувати яблучне варення досить просто, але процес має свої особливості. Спочатку яблука треба помити, обов'язково очистити від шкірки та видалити насіння з плодоніжкою.
Шкірка погано розм'якшується під час варіння і може додавати гіркуватий смак. Тож далі яблука слід натерти на крупній тертці або нарізати на дрібні шматочки.
Щоб досягти однорідної консистенції варення без грудочок, рекомендується ретельно перетирати яблука. Хоча цей процес займає більше часу, ніж просто нарізати фрукти на частини, він сприяє кращому проварюванню плодів.
Щоб зробити рідке яблучне варення, плоди натирають на тертці (скриншот / Абетка рецептів)
Для приготування яблучного варення з шматочками фруктів, необхідно нарізати яблука на тонкі скибочки. Завдяки цьому варення набуде незвичайної текстури.
Варення можна приготувати з шматочками яблук (скріншот / Смачна кухня)
Порізані або натерті яблука слід помістити в каструлю з товстими стінками і додати цукор. Після цього ви можете або одразу поставити каструлю на вогонь, або почекати кілька годин, щоб цукор розчинився і яблука пустили сік.
Щоб зварити варення, спочатку каструлю ставлять на маленький вогонь та доводять масу до кипіння. Для того, щоб зберегти яблучні скибочки в готовому варенні цілими, перемішувати масу потрібно дуже обережно.
Після того як варення закипить, його слід варити ще 5-10 хвилин, потім зняти з плити та дати йому охолонути. Процес охолодження може зайняти близько 4 годин.
Хоча варення можна проварювати одразу після охолодження, рекомендують зачекати ще декілька годин - так яблука насичуються цукром і злегка карамелізується, а варення стає смачнішим.
Вдруге проварювати варення потрібно стільки ж часу, але можна збільшити час після охолодження до третього проварювання.
Чим більше часу ви витратите на приготування варення, тим більш густим воно стане. Проте, не рекомендується варити його більше 10 хвилин. Для досягнення прозорості варення важливо під час варіння регулярно знімати піну.
Чим довше варити яблука, тим густішим буде варення (скриншот / Абетка рецептів)
Після третього етапу варіння гаряче варення слід розподілити по попередньо стерилізованим сухим банкам і щільно закрити стерилізованими кришками. Після цього банки з варенням рекомендується перевернути догори дном до повного охолодження.