Оригінальний рецепт крем-супу з гарбуза та апетитних грінок за версією Джеймі Олівера - Афіша bigmir)net.


Джеймі стверджує: "Цей простий сезонний суп, приготований з яскравого гарбуза та солодкого яблука, робиться дуже легко – просто змішайте всі інгредієнти, обсмажте їх, а потім збийте до отримання кремової, бархатистої текстури. Мої сирні грінки з шавлією справжня знахідка, вони піднімають цю скромну осінню страву на абсолютно новий рівень".

Розігрійте духовку до 200°C, а якщо у вас є вентилятор, то до 180°C. Візьміть гарбуз або кабачок, очистіть їх, розріжте навпіл і видаліть насіння. Потім крупно наріжте м'якоть. Цибулю очистіть і поріжте на дольки. Викладіть всі інгредієнти у велику форму для запікання, збризніть 2 столовими ложками оливкової олії і запікайте близько 30 хвилин, поки овочі не стануть м'якими та злегка підрум'яненими.

Паралельно видаліть серцевину з яблук і наріжте їх на скибочки. Потім розподіліть і очистіть зубчики часнику. Коли час мине, викладіть все це в форму, додайте кілька листків шавлії та запікайте ще 10 хвилин.

Наріжте хліб на порції завтовшки 2 см і розкладіть їх на деко. Додайте залишки листя шавлії, посипте зверху. Полийте 1 столовою ложкою олії, ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок був покритий і розподіліть в один рівний шар. Потерті на дрібній тертці 20 г сиру Чеддер розсипте зверху і запікайте протягом 5 хвилин або поки не з'явиться золотава, хрустка скоринка.

Вийміть гарбузову форму з духовки і перекладіть все у велику каструлю на середній вогонь. Розкришіть кубик бульйону, залийте 1 л окропу і натріть чеддер, що залишився. Доведіть до кипіння і варіть кілька хвилин, потім зніміть з вогню і збивайте до однорідної маси.

Доведіть страву до ідеалу, після чого розподіліть її по тарілках і прикрасьте грінками та хрустким шавлією. Завершіть, обливши оливковою олією за бажанням.

Related posts