Печінка без аромату - як приготувати смачні страви з печінки | Кулінарні новини | FoodOboz


Печінка є дуже корисним продуктом, в якому багато поживних речовин. Варто відзначити, що в ній практично відсутній жир, а за обсягом білка вона ні в чому не поступається курячій грудинці (20 г на 100 г субпродукту). Калорійність печінки - всього 140 Ккал, тому її часто рекомендують вживати при низькокалорійній дієті. З телячої печінки можна приготувати паштет, гуляш, оладки, салати, гарячі страви в духовці, закуски, відбивні.

Кулінарка на своїй сторінці в Instagram презентувала рецепт неймовірно смачної смаженої телячої печінки з цибулею та ароматними спеціями.

1. Очистіть печінку від плівки і наріжте її на тонкі слайси. Потім залийте її молоком і залиште на 30 хвилин — це допоможе усунути неприємний запах і гіркоту!

2. Наріжте цибулю півколами і об'єднайте її з жовтком та борошном.

3. Нагрійте сковороду і покладіть туди шматочок вершкового масла. Обсмажуйте печінку, приправлену сіллю, перцем і паприкою, на високому вогні, постійно помішуючи, протягом 8-10 хвилин.

4. Обсмажте цибулю в клярі в сильно розігрітій олії до отримання золотистої скоринки.

Розмістіть печінку на тарілці та додайте зверху обсмажену цибулю — і страва готова до вживання!

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

Related posts