Спробуйте новий смак у вашій кухні: італійська полента - відмінний вибір для пенсіонерів!
Прекрасна, апетитна та неймовірно корисна кукурудзяна крупа поступово знаходить своє почесне місце в українських гастрономічних традиціях.
Вона цілком може замінити гречку або рис як гарнір. При цьому у наших сусідів у Молдові та Румунії з неї готують у великій кількості улюблену мамалигу. Уславлений гуцульський банош теж вариться саме з кукурудзяної крупи.
Сьогодні ми ознайомимося з рецептом італійської поленти. Обов'язково спробуйте приготувати цю страву, щоб урізноманітнити своє меню!
Для приготування страви вам знадобиться: 1 повна склянка кукурудзяної крупи, 4 склянки води або бульйону (можна використовувати курячий, м'ясний чи овочевий), 1,5 чайної ложки дрібної солі, 2 столові ложки вершкового масла та 50 грамів тертого твердого сиру.
Необхідно ретельно перемішувати кашу приблизно кожні 4-5 хвилин. У готовій поленті крупинки стають м'якими, а сама консистенція набуває кремоподібного вигляду.
Також полента чудово поєднується з різними соусами, такими як томатний або грибний.