Найкращі горіхи для стабілізації рівня цукру в крові: рекомендації від дієтологів.
Горіхи мають підвищений рівень клітковини.
Дієтологи визначили найефективніші види горіхів, які сприяють покращенню рівня цукру в крові, повідомляє видання EatingWell.
Відзначається, що моніторинг рівня цукру в крові є корисною практикою для кожного, адже він сприяє утриманню стабільного рівня енергії протягом дня.
Згідно з висловлюваннями дієтолога та магістра наук Аннет Снайдер, один з наукових оглядів підтвердив, що додавання горіхів до вашого раціону може сприяти підтримці стабільного рівня цукру в крові.
"В одному з досліджень, яке було висвітлено в огляді, було виявлено, що у людей, які вживають значну кількість горіхів, рівень цукру в крові натщесерце є нижчим", - підкреслила вона.
Додаткові результати дослідження, що стосуються переваг вживання горіхів, виявили зниження рівнів інсуліну та інсулінової резистентності, а також зменшення показника гемоглобіну A1C, що відображає середній рівень цукру в крові за останні три місяці, повідомляє видання.
Дієтолог з Канади Ленора Ватаманюк підкреслила, що пекан є найефективнішим горіхом для контролю рівня цукру в крові.
"У пекані, як я б сказала, менший вміст білка і вуглеводів і більший вміст жиру, ніж у кількох інших поширених горіхах", - пояснила вона.
Зазначається, що пекан є відмінним джерелом корисних жирів, що є позитивним аспектом.
"Жири є суттєвим компонентом живлення, необхідним для синтезу гормонів, засвоєння деяких вітамінів і підтримання балансованого рівня глюкози в крові, серед інших важливих функцій", - зазначається в статті.
Також пекан відзначається значним вмістом харчових волокон, які позитивно сприяють регуляції рівня цукру в крові.
"Клітковина сприяє поступовому розщепленню та вивільненню вуглеводів у кров, що є важливим для уникнення різких коливань рівня цукру в організмі," - підкреслила Снайдер.
Окрім горіхів пекана, фахівці з харчування радять звернути увагу на інші види горіхів: макадамію, яка характеризується високим вмістом жирів і низьким рівнем вуглеводів; мигдаль, що, за даними досліджень, асоціюється зі стабільнішими показниками цукру в крові; та бразильські горіхи, які є одним із найкращих джерел селену — мінералу, що відіграє важливу роль у підтримці здоров'я щитовидної залози.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що можна їсти за гіпертонії.