5 найсмачніших видів зелені, які обов'язково слід вживати українцям.


Цю інформацію передає РБК-Україна (проект Styler), посилаючись на Today.

Зареєстрований дієтолог Емі Кімберлен розповіла, що листова зелень наповнена вітамінами, мінералами та антиоксидантами.

Серед них можна виділити такі елементи, як вітаміни А, С, Е та К, а також кальцій, калій, залізо, магній, фолат, каротиноїди, флавоноїди та багато інших корисних речовин.

Всі ці аспекти, як було продемонстровано, сприяють зниженню ризику розвитку численних хронічних недуг.

Серед них можна виділити підвищений артеріальний тиск, цукровий діабет та деякі онкологічні захворювання. Листова зелень має численні переваги для здоров'я, серед яких сприяння функціонуванню імунної системи, зміцнення серцево-судинної системи та мозкової діяльності, підтримка здоров'я кісток, зменшення запальних процесів і захист зорової функції.

Також в ній низький вміст калорій, вуглеводів, жиру. Всі листові овочі корисні.

"Зазвичай, чим інтенсивніший зелений колір, тим більше корисних елементів вона має", - зазначає Кімберлен.

Однак деякі види листових овочів мають кращий смак і їх простіше вживати в сирому вигляді, наприклад, у салатах. Фахівці радять комбінувати різні види зелені для салатів. Різноманітність є важливою, адже вона допомагає забезпечити організм різними корисними речовинами.

Шпинат

Шпинат — це не лише смачний, але й універсальний та надзвичайно корисний продукт, що робить його ідеальним інгредієнтом для салатів згідно з рекомендаціями дієтологів.

Шпинат - це суперпродукт, багатий вітамінами А, С і К, а також калієм, фолієвою кислотою та магнієм. Дві чашки сирого шпинату містять 300 мікрограмів вітаміну K, що вдвічі перевищує вашу добову норму, який допомагає підтримувати згортання крові та здоров'я кісток.

Фахівці підкреслюють, що шпинат є значним джерелом антиоксидантів, які можуть знижувати ймовірність розвитку хронічних хвороб. Крім того, цей овоч є відмінним рослинним джерелом заліза, яке є важливим мінералом для формування червоних кров'яних тілець.

2. Кудрява капуста, відома також як кейл

Кейл належить до сімейства хрестоцвітих, групи овочів, багатих на поживні речовини. Окрім корисної для кишечника клітковини та білка, капуста наповнена вітаміном С, який допомагає зміцнити імунну систему, стимулює вироблення колагену та сприяє загоєнню.

Ось як виглядає кейл (Скриншот)

Дві порції свіжої капусти містять 55 міліграмів вітаміну С, що становить приблизно 60% вашої щоденної норми. Ця зелена рослина є відмінним немолочним джерелом кальцію, який сприяє зміцненню кісток та м'язів. Крім того, вона насичена фолієвою кислотою, марганцем, антиоксидантами і флавоноїдами.

3. Аргулла

Як і інша зелень, рукола багата на вітамін С, вітамін А, фолієву кислоту та магній. Рукола є ще одним чудовим джерелом вітаміну К, що забезпечує майже 20% вашої добової норми в порції з двох чашок.

Рукола дуже корисна (фото: fozzyshop.ua)

Рукола багата на корисні рослинні сполуки та антиоксиданти. Зокрема, один з них — глюкозинолати, відомий своїми протизапальними властивостями, які здатні запобігати розвитку різних хвороб та підтримувати здоров'я серцево-судинної та нервової системи.

4. Салат из кресса

Це насичена поживними речовинами рослина хрестоцвітих із пряним смаком. Експерти кажуть, що крес-салат є одним із найкорисніших овочів, які необхідно їсти.

Ромен — це один з багатьох видів зеленого листяного салату, який вирізняється світлішим відтінком і хрусткою текстурою. Крім того, цей салат багатий на корисні елементи.

Салат ромен багатий вітамінами А і К, а також кальцієм, калієм, залізом і магнієм, відзначають експерти. Ромен також є чудовим джерелом бета-каротину, попередника вітаміну А та потужного антиоксиданту, який підтримує здоров'я очей і захищає клітини від вільних радикалів.

Дві порції ромену містять приблизно 5000 мікрограмів бета-каротину, що значно перевищує рекомендовану добову норму.

Related posts